• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Glamurozna poroka na Ptujskem gradu PDF Natisni E-pošta
 
Ptuj_wedding_slovenia_europaPark hotel Ptuj domuje v meščanski hiši z večstoletno stavbno zgodovino v starem mestnem jedru najstarejšega slovenskega mesta. Nad hotelom se razprostira mogočem Ptujski grad z obzidjem, objemajo ga sončni park, Dominikanski samostan in Mali grad. Romantični pogledi vas iz hotelskih sob vabijo v vinorodne Haloze, kjer že stoletja pridelujejo vrhunska vina.
Zgradba hotela leži na rimskih temeljih in srednjeveškem obzidju in se prvič omenja v pisnih virih v znamenitem ptujskem statusu iz leta 1513. Leta 2007 je objekt preurejen v moderen in romantični hotel s štirimi zvezdicami.
Za doživetja na prvo poročno noč lahko izberete razvajanje v eni od petnajstih individualno opremljenih sobah s starinskim pohištvom in enkratnimi kopalniškimi ambienti, ki se prepletajo s sodobno hotelsko tehnologijo in udobjem. Samopostrežni zajtrk bo dišal po lokalnih dobrotah in napitkih, za prvo poročno jutro se vam bo postregel v sobo ali v posteljo. Izbirate lahko med Zajtrkom presenečenja, med Sanjskim zajtrkom – ob živi glasbi, Ekskluzivnim zajtrkom ali zajtrkom poželenja z masažo.
 
V OBJEMU STOLETNE ZGODOVINE!
 
ptuj_grad2Podarite sebi in svojim najbližjim edinstveno doživetje poročnega slavja in čarobne prve poročne noči v objemu stoletne zgodovine in hotelskega udobja.
Slikovit grad nad mestom Ptuj je stoletja dolgo varoval naselbino pod seboj, danes pa privlači s svojo slikovitostjo. S svojo lego na griču nad levim bregom Drave je bil nekdaj tudi strateško pomemben. Najstarejše arheološke najdbe na gradu segajo celo na konec III. tisočletja pred našim štetjem! Prav tu pod gradom, je čez Dravo tekla znamenita jantarska cesta. Strateško mesto so kasneje zavzeli stari Rimljani, ki so na tem mestu zgradili utrdbo. Najstarejše, še ohranjene stavbe so iz srednjega veka. Takrat sta bila grad ter mesto pod njim v lasti salzburške nadškofije. Kronist salzburškega nadškofa Konrada I. je tedaj v sredini 12. stoletja zapisal o pozidavi gradu, ki naj bi služil kot obramba pred stalnimi ogrskimi vpadi. Oskrbniki gradu so bili tedaj ministreali , ki so po gradu prejeli tudi ime: "gospodje Ptujski".
Grad je skozi stoletja doživljal številne pozidave in grad je danes urejen v impozanten muzej.
 
Opis slovesnosti
 
Poročni obred se na željo mladoporočencev izvede, kakšen kakor je bil včasih. Takšna poroka je poseben dogodek, ki ostane v spominu slehernega. Nevesto in ženina s svati sprejme grajska gospoda. Po uvodnih besedah gostitelja odpeljeta mladoporočenca in svate proti slavnostni dvorani, kjer jih pričakajo pazniki, ki spremljajo ves čas obred mladoporočencev. Za prijetno vzdušje poskrbi pianist na klavirju. Po končanem obredu grajska gospoda odpeljeta mladoporočenca po stopnicah iz poročne dvorane na dvorišče kjer mladoporočenca, priči in svate pričaka gospod s goloboma. Izpustitev belih golobov na poroki simbolizira obvezo med ženo in možem, da se bosta spoštovala, nudila vzajemno podporo in ljubezen celo življenje. Z izpustitvijo poročnih golobov se začne njuno novo skupno potovanje. Goloba odletita v nebo, da bi se združila na novem potovanju, kar simbolizira novo skupno pot žene in moža. V popolno potrditev zakonske zveze je sledi nazdravljanje mladoporočencev in prič s penino. Pred odhodom z gradu grajska gospoda podeli mladoporočenca spominsko darilo. In slavje se po želji lahko nadaljuje v hotelu visoke kvalitete.  

Poročni paket "Glamurozna poroka na Ptujskem gradu"
 
•    Srednjeveški sprejem grajske gospode,
•    najem dvorane za uradni del slovesnosti,
•    prisotnost paznikov,
•    spremljava civilnega obreda s pianistom,
•    spominsko darilo,
•    fotografiranje v dvorani in na igrišču,
•    napitnina svatov, mladoporočencev na grajskem dvorišču,
•    izpust dveh belih golobov, v potrditev zakona,
•    otvoritev steklenice šampanjca z mečem.