• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Pravljična poroka na gradu Otočec PDF Natisni E-pošta
 
grad_otocec_slovenia_wedding_europaGrad Otočec, dragulj, ki vstaja iz meglic reke Krke, je edini vodni grad na Slovenskem in daleč naokoli. Nahaja se na enem od številnih otokov Krke, ki se prepleta z plitvino vode in brzicami. Njegovi temelji so bili postavljeni v srednjem veku, današnjo podobo pa so mu začrtali v renesansi. Prav tako v bližini je še en ponos Slovenije - mesto Kostanjevica, imenovana "slovenske Benetke".
 
Če ste sanjali o poroki v Evropi, je to najboljše mesto za romantično poroko.

Hotel Grad, dragulj dolenjskega turizma, stoji na otočku sredi reke Krke, kjer s svojo lepoto že osem stoletij navdušuje vse, ki jih pot zanese mimo. Preurejen je v hotel visoke kategorije, ohranja lepote preteklosti in jih tenkočutno vpenja v sodobno zasnovano vrhunsko ponudbo grajskega turizma. Grajsko okolje je kot nalašč za slavnostne poroke. Romantična večerja, ki vam jo postrežemo v grajskih oblačilih, ostane nepozabno doživetje ...
 
Več ...
 
Romantična poroka na Blejskem gradu PDF Natisni E-pošta

 

LakeBled_NATIONAL_GEOGRAPHICBled – je vodilno slovensko alpsko letovišče in se uvršča s  svojim jezerom in otočkom s cerkvijo ter starim gradom  med najlepše evropske turistične kraje.Naravne lepote, zgodovinske znamenitosti in ugodna geografska lega so Bled usmerile v turizem.

Pravljična lepota Blejskega jezera že tisočletja privlači s čudežno močjo. Lahko bi citirali potopisce, pisatelje, vladarje in predsednike; a najlepše je zapisal kar največji slovenski pesnik France Prešern (1800-1849): »Dežela  Kranjska nima  lepš'ga kraja, ko je z okolš'no ta, podoba  raja«

 

Poroka na Blejskem gradu je po mnenju strokovnjakov eden od najbolj romantičnih predlogov za poroko v Evropi.

 

Blejsko jezero - pravi biser Slovenije se nahaja na višini 500 metrov nadmorske višine, dolžine 2120 m, globine 31 m, širine 1380 m. Segreje se na 24 stopinj C poleti in zamrzne le v najbolj hladnih dneh pozimi.Oddaljenost od letališča Ljubljane je 32 km.
Nad Blejskim jezerom se razprostira pečina, kjer se nahaja eden od najlepših spomenikov Slovenije - stari grad stoletja XIII.

 

Še en simbol Bleda je otok sredi jezera s svojo kapelo, kjer se nahaja cerkev Marijinega vnebovzetja.Ta kapela je povezana z lepo legendo - če stojiš pod njo in slišiš zvonce in si nekaj zaželiš, se ti bo to zagotovo izpolnilo.

 

Več ...
 
Arboretum Volčji potok PDF Natisni E-pošta
 
foto-tulipanVolčji potok  – Pestrost parka, pestrost narave in kulturne dediščine v parku v vsakem letnem času pričara drugačne poglede, ki jih lahko ujamemo v objektiv kamere. V zgledno urejenem arboretumu je okrog 3500 enot domačih in tujih rastlinskih vrst. Vsako leto prirejajo množično obiskane razstave cvetja. V arboretskem parku je mnogo možnosti za nepozabne poročne posnetke.
Vsako pomlad, ko se prebudijo cvetlice in se z juga vrnejo ptice, se prebudi tudi najlepši vrt v kamniški občini, ki mu daleč naokoli ni enakega. Poleg številnih rastlinskih vrst predstavlja idealne možnosti za sprehode, sprostitev, igro in umik iz vsakdana.

Pravljična lepota arboretuma privlači s čudežno močjo.
Več ...
 
Ekskluzivna poroka v Postojnski jami PDF Natisni E-pošta
 
ufp-post.-Znamenita Postojnska jama je ena najlepših podzemnih jam na svetu in obsega skoraj 22 km zakapanih rovov, galerij in dvoran, ki jih je skozi tisočletja oblikovala narava. V lepo razsvetljeno in urejeno notranjost jame vas popelje edinstveni podzemni vlakec na svetu, strokovno spremstvo pa poskrbi za vaše dobro počutje. Ogled jame je posebno doživetje, saj se tudi do šesto tisoč let stare kapniške tvorbe spuščajo s stropa, dvigajo s tal, združujejo v stebre, gubajo v zastore ali nizajo v zaporedja domišljijskih oblik.
Temperatura jame je konstantna 10 stopinj C.
 
Opis slovesnosti v Postojnski jami

Za vse, ki si želijo resnično poseben, nepopisno očarljiv ter edinstven poročni obred, nudimo možnost poroke v samem osrčju Postojnske jame.  Skrivnostna in prelepa jama vam s svojim veličastjem nudi nepozabno kuliso za vaš poročni obred. Narava sama je okrasila dvorano z »zavesami«, svečniki, stebri ter stenskimi in stropnimi ornamenti, ki dopolnjujejo magičnost tega trenutka.
V času rednih obiskov je predvidena, dvorana "na Belvedere", imenovana tudi Franc Jožefova in Elizabetina dvorana, v čast njunega obiska leta 1857, in se nahaja v neposredni bližini Koncertne dvorane.
Po želji se poroka lahko organizira tudi v Plesni dvorani - predvidoma v pozno popoldanskem času (izven sezone) in v večernem času (v glavni sezoni.

Gostje se z jamskim vlakom popeljejo v osrčje postojnskega podzemlja, kjer jih čaka kapniška dvorana pripravljena za svečani obred. Ta ekskluzivni poročni dogodek v kar največji možni meri prilagodimo zamislim, željam in potrebam mladoporočencev.

 

Več ...