• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Pravljica na gradu Mokrice PDF Natisni E-pošta

 

mokrice_poroke_grad_3Srednjeveški grad Mokrice, skrbno preurejen v hotel visoke kategorije, ohranja lepote preteklosti in jih tenkočutno vpenja v sodobno zasnovano vrhunsko ponudbo grajskega turizma. V zelenem okolju dvestoletnega parka odkriva arhitektura gradu stoletja burne preteklosti.
Grad ponuja vse hotelsko udobje. V zavetju debelih zidov so stilsko opremljene sobe, v grajskih stolpih pa veliki razkošni apartmaji. Prepleteni hodniki vodijo med saloni, restavracijo in družabnimi kotički.
 

Še ne vesta, kje bi dahnila svoj DA? Grad Mokrice je znan tudi kot priljubljeno poročno mesto, kjer si je večno zvestobo obljubilo že mnogo parov. Možnosti so skorajda neomejene, le zaprite oči in si zamislite, kakšen poročni dan bi si zares želeli: vožnja s kočijo, nežna zvočna kulisa kvarteta kljunastih flavt in zvoki citer ... Bolj romantične duše bodo navdušene nad nočno okrasitvijo gradu z baklami ali nad ognjemetom, ki ga lahko naročite pri naših strokovnjakih.

 

Svoje sanje lahko uresničita v umirjeni zasebnosti poročne dvorane ali sredi grajskega parka. Prava posebnost pa je viteška poroka s prihodom srednjega veka, na kateri bomo vama in vajinim svatom v srednjeveških oblačilih postregli poročno pojedino, pripravljeno kakor nekoč ...

Več ...
 
Glamurozna poroka na Ptujskem gradu PDF Natisni E-pošta
 
Ptuj_wedding_slovenia_europaPark hotel Ptuj domuje v meščanski hiši z večstoletno stavbno zgodovino v starem mestnem jedru najstarejšega slovenskega mesta. Nad hotelom se razprostira mogočem Ptujski grad z obzidjem, objemajo ga sončni park, Dominikanski samostan in Mali grad. Romantični pogledi vas iz hotelskih sob vabijo v vinorodne Haloze, kjer že stoletja pridelujejo vrhunska vina.
Zgradba hotela leži na rimskih temeljih in srednjeveškem obzidju in se prvič omenja v pisnih virih v znamenitem ptujskem statusu iz leta 1513. Leta 2007 je objekt preurejen v moderen in romantični hotel s štirimi zvezdicami.
Za doživetja na prvo poročno noč lahko izberete razvajanje v eni od petnajstih individualno opremljenih sobah s starinskim pohištvom in enkratnimi kopalniškimi ambienti, ki se prepletajo s sodobno hotelsko tehnologijo in udobjem. Samopostrežni zajtrk bo dišal po lokalnih dobrotah in napitkih, za prvo poročno jutro se vam bo postregel v sobo ali v posteljo. Izbirate lahko med Zajtrkom presenečenja, med Sanjskim zajtrkom – ob živi glasbi, Ekskluzivnim zajtrkom ali zajtrkom poželenja z masažo.
 
Več ...
 
Angelska poroka na gradu Štanjel PDF Natisni E-pošta
 
stanjel_poroka_slovenia_weddingŠtanjel je eno najstarejših in eno najslikovitejših kraških naselij.
Terasasto razporejene hiše na pobočju 364 m visokega Turna z mogočnim gradom in cerkvijo sv. Danijela ga delajo vidnega daleč nad kraško planoto. Dominanten zemljepisni položaj je Štanjelu omogočil nadzorovanje prehoda v Italijo in je najbrž prav zaradi tega dobil tudi obzidje. Pri tem se ne ve natančno, kdaj je bilo obzidje zgrajeno,
dejstvo pa je, da je bil Štanjel edina popolnoma utrjena mestna
naselbina na Krasu. 
 

Srednjeveški Štanjel s svojimi čari začaranega mesta že leta privablja številne pare, ki tukaj sklenejo zakonsko zvezo. Poroka v Štanjelu je

več kot prisega zaročencev o svoji zvestobi pred pričami, je romantično doživetje znotraj starodavnih kraških zidov.

 

 

Več ...
 
Veličastna poroka na Starem gradu Celje PDF Natisni E-pošta
celje_wedding_castleGrajski zidovi skrivajo dogodke preteklosti, sedanjosti in nudijo postanek vsem, ki hrepenijo po romantiki in večni pravljici.
 

Bi si lahko izbrali bolj idiličen kraj za potrditev ljubezni?

 

Poroka je nekaj lepega, čarobnega, nikoli pozabljenega. Začetek novega, skupnega življenja, dveh, ki podajata na novo pot.

 

Grajska poroka na najlepši točki gradu - na razgledni ploščadi, kjer so se prepletenih rok sprehajali že mogočni grofje Celjski. V objemu okoliških hribov, skrivnostne zgodovine in večne ljubezni.

 

Pridih srednjega veka je vnesen v srednjeveško poroko. Poročni obred je nekaj posebnega. Zvok fanfar pospremi mladoporočenca in svate do slavnostnega obrednega prostora. Lahkotni koraki grajskih plesalcev pričarajo starodavni ples "Ples ljubezni" in "Ples neveste".

 

Pompozni zvok fanfar najavi prihod grofovskega para - Hermana II. in njegove hčerke Barbare Celjske, ki v imenu mogočne rodbine Celjskih, mladoporočencema zaželita srečo v skupnem življenju in podarita simbolično darilo.

 

Izbrana glasba, odlična grajska postrežba, predvsem pa nepozaben dan in najlepši začetek nove življenjske poti, se začne na Starem gradu Celje.

 

Veseli bomo, če bomo skupaj z vami obudili duh večne ljubezni Friderika in Veronike!

Več ...
 
Srednjeveška poroka na grad Bogenšperk PDF Natisni E-pošta

 
bogensperk_wedding_slovenia_europaPoroka na gradu Bogenšperk je nekaj posebnega. Sicer je vsaka poroka nekaj posebnega, saj pomeni združitev dveh življenjskih poti v eno samo pot. Toda ohraniti spomin na ta dogodek povezan z doživetji v edinstvenem okolju renesančnega gradu Bogenšperk, kulturnega spomenika nacionalnega pomena, je res stvar za sladokusce.

 
Vožnja s kočijo po lipovem drevoredu, poročna slovesnost v grajski knjižnici, ki je nekdaj kot hram učenosti služila slavnemu Janezu Vajkardu Valvasorju, cerkvena poroka v grajski kapelici, poročne slike iz grajskih arkad, pogled na mladoporočenca na grajskem balkonu, možnost poročnega slavja v viteški dvorani ali v stilno urejenih prostorih gradu, sprejem pri grajski gospodi in blagoslov grajskega gospodarja.

 

 

Danes, grad Bogenšperk - ni le muzej z znamenito kapela, knjižnico in viteško dvorano, ampak tudi priljubljen kraj za poroke, ne le za domačine, ampak tudi za tuje obiskovalce. Če pridete do ene od teh porokah, boste priča presenetljivemu in radostnemu obredu, obredu treh blagoslovov in glasbeno spremljavo v srednjeveškem slogu.  

 

Vaša poroka je Vaša pravljica. Doživite jo na gradu Bogenšperk. 

 

Več ...