• Slovensko (SLO)
  • Russian (RUS)
  • English   (EN)
  • Español (ES)
Poročni prstan, nakit PDF Natisni E-pošta
354p086_najcenPOROČNI prstan
 
Poroka je eden najbolj veselih dogodkov v življenju, ki je poln obredov in simbolike. Izmenjava prstanov poteka med poročnim obredom, z njo je povezanih veliko čustev, zato ni čudno, da zakonca nošenje prstanov povezujeta z ljubeznijo do drugega. Prstan pa je tudi edini okras, ki ga nosijo poročeni pari, zato ima tako velik pomen.
 

Prstan je krog, kar simbolizira večnost, nesmrtnost, pa tudi celovitost. Nima ne začetka ne konca, tako kot čas ne. Vrača se sam vase, tako kot življenje. Predstavlja pa tudi sonce in luno, ki sta alkemistična simbola za moški in ženski vidik v vesolju. Luknja v sredini ni le navaden prostor, pač pa simbolizira prehod oz. vrata, ki vodijo do znanih in neznanih stvari in dogodkov. Zaokroženost prstana predstavlja večno ljubezen in nenehno obnavlja zaobljubo zakona.

Poročna prstana imata tako obredni, simbolni in obči pomen, prav tako pa sta zakoncema trajni in stalni opomin na njuno zaobljubo.
 
 

porocni_poroka_prstanjewells_wedding_slovenia_italy

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POROČNA blazinica
 
Poročna prstana sta najpomembnejši simbol poroke, saj predstavljata večno življenjsko vez. Edini trenutek, ko sta še skupaj, je trenutek pred samo poroko, zato jima podarite častno in varno mesto na mehki blazinici.
 
wedding_blazinicablazinica4_velika